Sarbatorile vin

Da, au venit sarbatorile de iarna peste noi… suntem in plin avant asa ca maine trebuie sacrificat porcul cel ingrasat special pentru aceste evenimente importante.

Lipseste parca ceva, hm o fi dalaba zapada care se lasa asteptata cu surle si trambite desi e liniste pe ulitele satului… nici tipenie de om… doar fum natang de lacosurile ce scuipa fum si cenusa ca intr-o iarna veritabila…

Si totusi e ceva normal sub streasina rasariturilor fara de soare si o atmosfera lipicioasa de ceata deasa pana pe la orele unsprezece: e vremea sorbitului de tuica fiarta ori dupa caz a vinisorului fiert cu scortisoara si pastrarea traditiei prin povesti la gura sobei insa e bine, inca.

Am fost astazi in centrul comunei pana la bancomat… era lume si nu prea prin centru, probabil se pregateste lumea de sarbatori ori au teama de frigul ce imi intra in ochi caci ma adia vantul din fata. E ciudat ca nu a nins, mult prea mult insa e totusi bine ca nu ma va arde la buzunar incalizirea cea de toate zilele.

Simt deja atmosfera de Craciun in mediul on line cat si offline cat si in mediul audovizual… insa incerc sa ma comport normal si firesc alegand cumpatarea in fata avalansei de nevoi pe care le am acum de sarbatorile astea… si cand te gadesti ca sunt atatea si atatea reclame care te imbie a cumpara fel si fel de produse care mai de care mai inutile.

Daca era sa traiesc in China spre exemplu, nu as mai avea nevoie sa il astept pe popa sa-i dau si lui dreptul si alte minuni… Cred ca ar fi chiar straniu sa nu fie sarbatoarea asta religioasa a Craciunului caci pe de alta parte mai ramane Revelionul… si iar e de bine.

Mi-am adus aminte de reclamele de odinioara la Coca-cola si iar ma napadesc amintirile… Eram mic si toata vacanta mi-o petreceam departe de lumea dezlantuita: ba pe la bunici, ba pe la sanius cert e ca intram in casa numai daca eram inghetat bocna ori imi distrusesem incaltamintea ¬†ori sania nu mai era in parametrii tehnici…

This entry was posted in About life, amintiri, Anotimpuri, bloggers, Blogging, dimineata, Flashback, gaming, ganduri, ganduri random, Love. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *